اردیبهشت 1403
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


 جستجو 



 
  ظرفيت هاي استفاده نشده و موانع استفاده از ظرفيت ها از منظر مقام معظم رهبري امام خامنه اي(مدظله العالي) ...

ظرفيت هاي استفاده نشده

1-     جوانان دانش آموخته: دانشگاه ها، حوزه هاي علميه، نخبگان علمي و صنعتي؛ ما از اينها استفاده درستي نكرديم. اصرار دارم جوانها هر جايي كه دستشان مي رسد خودشان اقدام كنند. آتش به اختيار فقط مخصوص كارهاي فرهنگي نيست؛ در همه زمينه هايي كه براي پيشرفت كشور موثر است، مي تواند نقش ايفا نمايد.

2-     موج جمعيت: البته بعضي ها مخالفند؛ اين خطاست. دشمنان مي خواهند كشور هاي اسلامي از جمعيت هاي زياد و جوانان فعّال و كارآمد برخوردار نباشند. اصرار مي كنم كه حتما بايستي تكثير نسل بشود. جوان و نيروي انساني چيزي نيست كه انسان بتواند از خارج وارد كند.

3-      وسعت سرزميني و همسايگي با آب هاي بين المللي آزاد: با پانژده كشور همسايه هستيم. يكي از دو حاشيه خليج فارس متعلق به ماست. كشور ما نقطه اتصال شرق و غرب و شمال و جنوب است و اين از نظر جغرافيايي خيلي مهم است.

4-     منابع طبيعي با ارزش: ما در موجودي نفت و گاز روي هم در دنيا اوليم، فلزات گرانبها و با ارزش، مراتع، جنگلها و . . .

 موانع استفاده از ظرفيت ها

1- باور نداشتن بعضي از مسئولين به اين ظرفيت ها:

بعضي از مسئولين ما در طول زمان اين ظرفيت ها را باور نداشتند يا به آنها اهميت نمي دادند. بزرگترين چالش كشور يك چالش ذهني است، اينكه افكار عمومي و مسئولان، نمي دانند چقدر ثروت در اختيار كشور هست. دشمن مي خواهد بگويد نداريد و نمي توانيد. من اصرار دارم بگويم مي توانيم و دارا هستيم.

2- كم كاريها: بعضي از مسئولين بخش هاي مختلف، دچار تنبلي و كم كاري بوده و هستند. مسئولان و مديران بايد تلاش را افزايش دهند.

3- اعتماد كردن به نسخه بيگانگان: بعضي از مسئولين در گوشه و كنار به نسخه بيگانگان اعتماد بيشتري دارند تا به نسخه داخلي. اين خطاي بزرگي است.

4- عمل كردن به سياست هاي بانك جهاني: سياست تعديل، سياستهاي مربوط به بعضي معاهدات بين المللي، كنوانسيون ها

5- به درون زايي در اقتصاد بي توجه بودن: در دولت هاي مختلف چند بار مي خواستند از بانك جهاني وام بگيرند بنده نگذاشتم. درون زايي يعني چشم به بيرون نباشد. اينكه ما از بيگانه طلب كنيم و متعهد او شويم خطاي بزرگي است.

6- قبيله گرايي سياسي يا جناحي

7- عدم مبارزه جدي با فساد: شهرت فساد و مفسد در كشور، به مساله خيلي رايجي در آمده است.اين خبر ها نيست. البته فساد كمش هم مضر و بد است. اما اينكه بعضي ها تبليغ مي كنند كه فساد همه جا را گرفته نخير. به هيچ وجه اين جوري نيست. آدم هاي صالح و درستكاري در مجمومه مديريتي كشور در اكثريتند.

8- متكي بودن به نفت: بايد خودمان را از اقتصاد نفتي خلاص كنيم.

9-  عيوب اساسي در سبك زندگي ما: اين مربوط به ما و آحاد مردم است. در سبك زندگي مشكلاتي داريم. مصرف گرايي، اسراف، پر خرجي، رفاه طلبي افراطي، اشرافي گري، مصرف خارجي

موضوعات: رهبری  لینک ثابت

[سه شنبه 1397-01-28] [ 11:37:00 ق.ظ ]  



  مؤلفه هاي حوزه انقلابي از ديدگاه امامين ...

مؤلفه هاي حوزه انقلابي از ديدگاه امام(رحمه الله) و مقام معظم رهبري را در دو سطح مطرح كرد: نخست مؤلفه هاي بينشي و ومعرفتي و ديگري مؤلفه هاي رفتاري و عملكردي. در قسمت مؤلفه هاي بينشي و معرفتي، مهمترين مؤلفه ها عبارتند از: 1- جدا نكردن دين از سياست؛ القاي جدايي دين از سياست از حربه هاي دشمن است.2- پذيرش مسئوليت در قبال نظام جمهوري اسلامي؛ حوزه علميه بايد از نظام، دفاع و به لحاظ فكري آن را تغذيه نمايد. 3- زمان شناسي؛ در اختيار گرفتن نبض تفكر جامعه و جلوتر از زمان حركت كردن.4- دشمن شناسي؛ اين در حالي است كه هيچ زمان حوزه هاي علميه، دشمني به خطرناكي دشمنان امروز نداشته.

در بخش مؤلفه هاي رفتاري و عملكردي، مهمترين آنها عبارتند از: 1- كمك به نظام اسلامي؛ حوزه هاي علميه بايد نيازمندي هاي نظام اسلامي، به ويژه در عرصه نظري را برآورد كند.2- آموزش طلاب متناسب با نياز جامعه؛ طلاب براي مسئوليت پذيري در ارگان هاي متناسب، آموزش داده شوند.3- تربيت طلاب انقلابي؛ حفظ روحيه انقلابي به دور از افراط و تفريط و همراه با بصيرت. 4- ورود به عرصه سياست، لزوم ورود به عرصّ سياست و پرهيز از سياست زدگي همراه شناخت مسائل سياسي و جريان هاي حاكم بر جهان.5- وحدت و يكپارچگي.6- بهره گيري از تكنولوژي و فناوري روز دنيا در جهت نيل به اهداف.

موضوعات: رهبری, امام خمینی  لینک ثابت

 [ 09:44:00 ق.ظ ]  



  حرکت عاشقانه ... ! ...

… این روزها روزهای نزدیک به اربعین است. پدیده‌ بی‌نظیر و بی‌سابقه‌ای هم در این سالهای‌ اخیر به‌وجود آمده و آن، پیاده‌روی میان نجف و کربلا یا بعضی از شهرهای دورتر از نجف تا کربلا است؛ بعضی از بصره، بعضی از مرز، بعضی از شهرهای دیگر، پیاده راه می‌اُفتند و حرکت می‌کنند. این حرکت، حرکت عشق و ایمان است؛ ما هم از دور نگاه می‌کنیم به این حرکت و غبطه می‌خوریم به حال آن کسانی که این توفیق را پیدا کردند و این حرکت را انجام دادند:

گرچه دوریم به یاد تو سخن می‌گوئیم‌         بُعد منزل نبوَد در سفر روحانی

 این کسانی که این راه را طی کردند و این حرکت عاشقانه را و مؤمنانه را دارند انجام می‌دهند، واقعاً دارند حسنه‌ای را انجام می‌دهند. این یک شعار بزرگ است، لا تُحِلّوا شَعائِرَ الله ، این بلاشک جزو شعائرالله است. جا دارد که امثال بنده که محرومیم از این‌جور حرکتها عرض بکنیم که «یا لیتنا کنّا معکم فنفوز فوزاً عظیماً» (ای کاش با شما می‌بودیم و به فوز عظیم می‌رسیدیم).

[ از فرمایشات امام خامنه ای مدظلّه العالی در سال 95

موضوعات: رهبری  لینک ثابت

[یکشنبه 1396-08-14] [ 01:10:00 ب.ظ ]  



  قدرت نظامی قابل مذاکره نیست ...

حقا که تو از سلاله ی فاطمه ای
با خنده ی خود به درد ما خاتمه ای

 

زیباتر ازین نام ندیدم به جهان
سید علی حسینی خامنه ای

موضوعات: رهبری, دفاع  لینک ثابت

[یکشنبه 1396-08-07] [ 08:58:00 ق.ظ ]  



  تنظیم کنندة روابط اجتماعی در یک جامعه اسلامی ...

قال رسول الله صلی الله علیه و آله : للمؤمنِ على المؤمنِ سَبْعَهُ حُقوقٍ واجِبَهٍ لَهُ مِن اللّه ِ عزّ و جلّ ، و اللّه ُ سائلُهُ عَمّا صَنَعَ فيها : الإجْلالُ لَهُ في عَيْنِهِ ، و الوُدُّ لَهُ في صَدرِهِ ، و المُواساهُ لَهُ في مالِهِ ، و أنْ يُحِبَّ لَهُ ما يُحِبُ لنَفْسِهِ، و أنْ يُحرِّمَ غِيبَتَهُ، و أنْ يَعودَهُ في مَرضِ، و يُشَيّعَ جَنازَتَهُ و لا يَقولَ فيهِ بعدَ مَوتِهِ إلاّ خَيرا . ( امالی شیخ صدوق ، ص 85 )

مؤمن را بر مؤمن هفت حقّ است كه خداوند عزّ و جلّ آنها را بر او واجب كرده است و خدا درباره آنها از او بازخواست مى كند؛ وجوبِ این حقوق را بایستی جدی گرفت این ها در واقع تنظیم کنندة روابط اجتماعی در یک جامعه اسلامی هستند. 1- یکی از این حقوق، اجلال یعنی بزرگ داشتن او در چشم خود و برخوردِ احترام آمیز با او(ست). از چه جهت؟ از جهتِ ایمانش. 2- محبت او را در دلِ خودت داشته باشی و به طور طبیعی دوستش بداری. 3- با او در مالِ خودت همراهی کنی . اگر شما پولی در اختیار داری و برادر مومن شما در نهایتِ احتیاج است باید به او کمک کنی چه به صورت قرض باشد یا هبه (این را در این روایت ذکر نفرموده اند.) 4- پشت سر او بدگویی را ممنوع کنی . 5- وقتی مریض شد از او عیادت کنی. 6- بعد از مرگ هم دست از او بر نداریم. جنازه او را تشییع کنیم؛ 7- بعد از مرگش هم از او به نیکی یاد کنیم. ممکن است اعمال و رفتار بد هم داشته باشد ، آنها را نگوییم. ( این ها از فروع سبک زندگی است. )

[ شرح حدیث از امام خامنه ای مدظله العالی در مقدمه درس خارج ، تاریخ 30 / 2/ 93 ]

موضوعات: رهبری  لینک ثابت

 [ 08:46:00 ق.ظ ]  



1 2